ARTIST / BARBARA RÖLING

y3mpqa8-vp5awdpvpzvj0ny-821zo-1pzcrwp3v0t6urcgjcatuyq_cztaxl8af83mve415gi3bonrn6ooh-l4ctk9mhf-knrcqsmd9rgbcjw-pmoea56npeuybvwsyy04xqwtiu2ddk4xkrd6fdhlpbfaj6wct2bwoa6kcxwd-jke

 

 

 

 

 

 

Opleiding
Barbara Röling is in 1997 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

Werk
Thema’s van haar werk zijn: genetische manipulatie, guirlandes, harten, hoorn des overvloeds, koptorso, macht, maskers, muurbloemen, pegels, skulls, zeeleven, sprookjes, zoetigheden en gebak ….. Wat is de verbinding tussen dit bonte scala aan thema’s?
Deze verbinding wordt gemaakt door de aandacht waarmee elk werk, elk detail van haar werk, is gemaakt èn door het engagement dat in het werk verborgen ligt. Achter de glitters en grapjes confronteert Barbara ons met serieuze hedendaagse vraagstukken. Haar werk zet tegelijkertijd aan tot plezier en tot nadenken.
Door een scala aan vormen (readymades en eigen vormen) af te gieten en deze op verschillende manieren te versnijden en te assembleren, creëert zij nieuwe beelden en nieuwe betekenissen.
Vanaf 1997 exposeerde Barbara in verschillende galeries in Amsterdam, Groningen, Amersfoort, Den Haag, Utrecht, Tegelen, Keulen, Stockholm en onlangs in Bejing.

Over haar werk
‘Ik werk met grillige en uitbundige vormen, voorzien van gedurfde kleuren, materialen, en dessins. De opvallendste aspecten van mijn werk zijn de aandacht voor het uiterlijke, het decoratieve, het barokke, hergebruik van vormen en materialen en het door elkaar toepassen van kunststijlen uit het verleden is. Ik vind mijn werk daarom ‘postmodernistisch’ en ik sluit daarbij bij kunstenaars als Robert Venturi en Ettore Sotsass en bij hun adagium: less is bore.’

Klik op het miniatuur voor de volledige afbeelding.